Audi създаде бензин без нефт!

audi_ediesel_03-590x330Audi синтезира бензин с октаново число 100 без използването на нефт. Революционното гориво по редица характеристики превъзхожда стандартно гориво, произведено в рафинерията. E-benzin е подходящ за използване в двигатели с вътрешно горене.

Синтетичното гориво на Audi е чист изооктан без примеси на сяра и бензол. В първия етап на производството на e-benzin партньор на Audi е Global Bioenergies SA, която произвежда газ от растителен материал. След това газът се превръща в течност – изооктан. Global Bioenergies вече е започнала лаборатирни изпитания на двигатели, работещи на e-benzin. Горивото е супер ефективно, а поради фактът, че в него не се съдържат сяра и бензен, горенето му е и изключително чисто.

“Global Bioenergies демонстрираха жизнеспособността на производството на екологичен бензин от Audi. Това е голяма стъпка напред в нашата стратегия по създаването на е-горива”, доволен е шефът по развитието на екологични проекти в Audi Райнер Манголд.

Global Bioenergies е френска компания, която е специализирана в създаването на екологично чисти горива, като предишният им проект бе създаването на синтетичен бензин от захар, а за целта учените са използвали генно-модифициран вариант на бактерията E. Coli (Ешерихия коли), която е основният виновник за трансформацията на захарта в бензин.

Друг проект на Audi е горивото e-diesel. То се получава от отпадъчни води, с помощта на специални цианобактерии, които под въздействието на слънчевата светлина произвеждат етанол или дизелово гориво.

0 ответы

Ответить

Хотите присоединиться к дискуссии?
Приглашаем поучаствовать!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>